VIBE Fesztivál – Rólunk

RÓLUNK

Kezdjetek el készülődni, mert hamarosan megnyitja kapuit a nyár legtöbb erdélyi magyar fiatalt megmozgató eseménye, a marosvásárhelyi VIBE Fesztivál! A második kiadásra már nem négy, hanem hat zenei helyszínt, megújult fesztiválbútorzatot, nagy nemzetközi előadókat és a legjobb szabadidős tevékenységeket készítettük elő! A VIBE Koli nyári egyetemen ismét neves szakelőadók közül lehet válogatni. Az idei VIBE témája: REconcept Erdély, ezért idén minden a mában rejlő lehetőségek kereséséről és a jövőről fog szólni.

A fesztivál sokszínűsége, a hazai, magyarországi és nemzetözi előadók, a KOLI – REconcept Erdély nyári egyetem szakmaisága és a fesztivál összerdélyi diáktalálkozó jellege fogja meghatározni az idei VIBE-ot. A fesztivál egy olyan fórum lesz, amelyen Erdély jövőképét próbálják felrajzolni neves kutatók, informatikusok, vizuális művészek és nem utolsó sorban a fesztiválozók segítségével. A fiatal nemzedékeknek új kihívásokra kell reagálniuk, stratégiákat építeniük. Helyi és globális szempontokat kell úgy harmonizálniuk, hogy élhető perspektívák lehetőségei körvonalazódjanak itthon, Erdélyben. Ez a téma mindenben visszaköszön majd. A jövőidéző fesztiválhelyszínt a kaputól a pihenőhelyekig az organikus építészet stíluselemeinek felhasználsával a budapesti MOMÉ-n végzett díjnyertes építészek tervezik meg. Hangsúlyosabb szerepet kapnak idén a nappali programok. Lesz Fashion Corner közösségi tér a divatzabáló fesztiválozóknak erdélyi dizájnerek ruha- és kiegészítővásárával, kávézóval és Beauty Lounge-al. Aki az éjszakai bulik után nappal is mozogna még, az beiratkozhat a focibajnokságra, strandröpizhet vagy átmozgathatja testét és lelkét a jógaplaccon. A karszalagok ingyenest belépést biztosítanak a megye kedvenc strandjára a Weekend Komplexumba is.

Jövőkutató VIBE Koli

Az első VIBE egyik legsikeresebb programja a VIBE Koli volt, ezért idén jobban integrálják a fesztiválba. Panelbeszélgetések lesznek a sport, tudomány, kultúra, zöld technológiák területén. A szakelőadókkal arra keresik majd a választ, hogy melyek a legvalószínűbb újítások a szakterületen, milyen kütyüket fogunk használni hamarosan, hogyan fogunk kommunikálni, milyen kultúrát fogunk fogyasztani. Sportolókkal, egyetemi oktatókkal, szakmai téren elismert személyiségekkel fogunk beszélgetni a Koliban Erdélyről, Magyarországról és külföldről.

Ütős LINE-UP

A LINE-UP legfontosabb szeletét az erdélyi zenekarok és zenei producerek, valamint DJ-k jelentik. Megújulva tér vissza az erdélyi elektronikus szcéna gyűjtőszínpada, a Kompgyár. A többi színpadon pedig a leghíresebb magyarországi előadókkal és három, európa legnagyobb fesztiváljain fellépő sztárzenekarral fogunk találkozni.

Az első VIBE számokban

A VIBE első kiadásának 4 napja alatt több, mint 24 ezer fesztiválozó érezte jól magát. Az Erdély minden sarkából érkezett fiatalok több, mint 50 koncertre, a VIBE Koli nyári egyetem előadásaira, vidámparkra és félszáznál is több nappali tevékenységre jutottak el. A Maros-part Erdély legbulisabb találkozóhelyévé vált 2017. július 6-9. között.