Indul a VIBE: 2023-ban százezer fesztiválozó a cél!

Bejelentette első fellépőit a marosvásárhelyi VIBE Fesztivál, amely a tavalyi siker után 2023-ra új célt tűzött ki: az öt nap alatt legalább százezer fesztiválozóra számítanak a szervezők. Az első bejelentett fellépők pedig Halott Pénz, Wellhello, Carson Coma, Parno Graszt, Dzsúdló, Beton.Hofi, Aurevoir., Csaknekedkislány és a Konyha zenekar.

 

„A tavaly 82.130-an vettek részt összesen a fesztivál öt napján, idén szeretnénk, ha ez a szám elérné a százezret. Tudjuk, hogy merész cél, de elérhetőnek tartjuk. Olyan fellépőket fogunk hívni Marosvásárhelyre, akik megmozgatják az erdélyi fiatalságot, de ugyanakkor folytatni fogjuk azt a trendet, amit már a tavalyi Majka és Tankcsapda koncertek is jelentettek: több generációt, több zenei stílus kedvelőjét szeretnénk megszólítani.” - részletezte Rés Konrád Gergely fesztiváligazgató az idei terveket.

„Marosvásárhely számára rendkívül fontos, hogy a VIBE egyre nagyobb és nagyobb fesztivállá váljon. Egy régiós központ vagyunk és büszkék kell legyünk arra, hogy nyaranta ilyen sok erdélyi magyar fiatal látogat hozzánk. Meg kell tennünk mindent, hogy a város a lehető legjobban fogadja őket.” - fejezte ki támogatását Soós Zoltán, Marosvásárhely polgármestere. A szervezők a most bejelentett nevek mellett további magyarországi, erdélyi és nemzetközi fellépőket ígérnek, az eddigi megszokott nagyszínpad mellett pedig helyet kap majd egy, az elsővel azonos méretű, második nagyszínpad is.

 

Közzétették a 2022-es VIBE aftermovieját

A szervezők bemutatták a 2022-es fesztivál kisfilmjét, melyben megszólalnak a rendezvény fellépői is, végigvezetve a nézőt a teljes fesztiválélményen. Az aftermovie elérhető YouTube-on és Facebook-on is. Időközben az elővételes jegyek árát is közzétették a szervezők, ősszel 289 lejért lehet bérletet váltani a rendezvényre.

További információk a VIBE Fesztivál Facebook-oldalán és a www.vibefestival.ro oldalon.

sajtóközlemény 2022.11.11.